Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag kräver att regeringen tänker om"

Riksdagsledamoten Marie Nordén (S) reagerar hårt mot att Försäkringskassan tvingas stänga alla sina servicekontor och lokalkontor.

– Men de gör det för att regeringen kräver det.

Annons

”De gör det för att regeringen kräver att Försäkringskassan ska dra ned på verksamheten med en halv miljard samtidigt som de vill att de ska arbeta med att öka sitt förtroende bland allmänheten”, skriver hon i ett uttalande

Marie Nordén pekar på att protester från allmänhet och anställda redan har börjat och kommer att öka i antal och styrka. Detta då många grupper i samhället utestängs från bra service, exempelvis äldre som inte är lika trygga i att använda internet.

”Det finns också tillfällen då vi alla vill träffa en medmänniska i stället för att knappa oss fram till en opersonlig service.”

Hon säger att det är oerhört tragiskt när Försäkringskassan tappar den lokala förankringen. En förankring som gör att de anställda vet hur det ser ut i våra kommuner och i vårt län.

”Jag kräver att regeringen Reinfeldt tänker om! Invånarna i Jämtlands län förtjänar inte den här osäkerheten och den försämrade samhällsservicen som det innebär”.

Mer läsning

Annons