Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall vinter lockar fram reslusten

Den smällkalla vintern har inneburit ett lyft för researrangörerna.

Det är högtryck efter resor till turkiska Alanya.

Men Grekland är sommarens hetaste sommarland, visar resebyråkedjan Tickets resebarometer.

Annons

Grekland befäster sin ställning som det mest populära semesterlandet och dit har bokningarna ökat med 25 procent, jämfört med samma period förra året. Det är de stora öarna som Kreta och Rhodos som dominerar, men bokningarna till öar som Zakinthos, Kos och Skiathos har ökat kraftigt.

Fjolårets mest populära resmål Alanya i Turkiet behåller förstaplatsen även i år. Bokningarna dit har ökat med hela 40 procent jämfört med sommaren 2009. Turkiet går därmed om Spanien och intar plats nummer två på listan för mest bokade land inför sommaren 2010.

Tunisien har tidigare inte lyckats locka så många svenska semesterfirare. Men i år har bokningarna till Tunisien ökat med 80 procent.

De senaste månadernas förstärkning av kronan har lyft intresset för USA. Bokningarna till olika resmål i USA har ökat med 40 procent.

”Det är vår bedömning att svenskarna är sugna på att resa igen efter ett år av försiktighet och återhållsamhet när det gäller semesterbokningar. Resenärerna är mer benägna att boka en högre priskategori och en högre standard än tidigare”, skriver Ticket i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons