Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intern häktad för ny smuggling

En 24-årig man som avtjänar dubbla fängelsestraff för grova brott häktades i går miss-tänkt för inblandning i grov smuggling av dopningspreparat.

Annons

Det är en pågående polisutredning med flera inblandade personer i länet där spåren nu leder innanför fängelsemurarna genom att 24-åringen i går blev häktad.

– Han har uppenbarligen verkat inifrån fängelset för de brott han misstänks för, säger åklagare Anna Uddenberg som inte vill gå in närmare under vilka omständigheter som smugglings- brotten har begåtts.

– Men det handlar om sådana mängder att det blir frågan om grovt brott, enligt åklagaren.

24-åringen häktades för försök till grovt dopningsbrott och grov smuggling där båda brotten hänger ihop. En tredje punkt gäller övergrepp i rättssak. Det bedöms också som grovt av tingsrätten, men vem eller vilka som utsatts för övergrepp är oklart.

– Vi befinner oss i inledningsskedet och det är känsligt, därför kan jag inte säga mer om övergreppet i rättssak, säger åklagare Anna Uddenberg.

– När det gäller smuggling av dopningspreparat så har vissa beslag gjorts av tullen. Två personer är häktade sedan tidigare men exakt vad var och en gjort kan jag inte gå in på.

Som LT skrev för en månad sedan häktades då två män sedan polisen kopplat ihop dem med dopningspreparat, som i mängd räknat når en bit över gränsen för grovt brott. Den ene är en 27-åring och den andre en 29-åring. Båda är skrivna på orter i västra delarna av länet.

Den nu häktade 24-åringen fälldes i maj 2008 av hovrätten, för dråpförsök mot en man i Stockholm som han tillfogat skador med en kniv. Straffet blev sex års fängelse.

Därefter dömdes han igen förra sommaren, mot sitt nekande, som huvudman i en mycket omfattande narkotikahärva i Östersund med 18 personer. Det blev påbackning med flera års fängelse för grovt narkotikabrott. Då fann polis och åklagare att sammanlagt drygt 425 000 kronor kunde knytas till 24-åringen, i samband med insättningar av pengar som gjorts av personer i förra årets härva.

Mer läsning

Annons