Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte klart var Milko ska dra in på personal

Drygt 50 tjänster ska bort på Milko under nästa år. Det är en av följderna när företaget ska spara 50 miljoner kronor. Om det blir några varsel i Östersund är ännu inte klart.

Annons
För några veckor sedan stod det klart att mejeriföretaget Milko skulle göra en rekordstor förlust i år. Ledningen beslutade då att företaget måste sänka sina kostnader med 150 miljoner kronor under de kommande tre åren. Och nu börjar åtgärderna märkas konkret.
Milko har inlett förhandlingar inför kommande varsel av de personer som måste sluta sina arbeten när 50 till 55 tjänster ska bort.
– Vi har förhandlingar på personalsidan men jag kan inte säga vilka som kommer att beröras eller var eftersom förhandlingarna pågår, säger Milkos kommunikationschef Lena Holmestig, men hon tillägger att det handlar om personal på alla nivåer och i alla typer av verksamhet inom företaget.
Lena Holmestig berättar att personalminskningen kommer att stå för cirka hälften av besparingen på 50 miljoner kronor som ska göras under 2009. Resten handlar om andra typer av effektiviseringar i företaget.
– Det är svårt för mig att sia om vilka det blir eftersom den här översynen pågår på många ställen. Men bland annat kommer vi att se över vilka transportkostnader vi har, säger hon.
Milko har drygt 180 anställda i Östersund och drygt 820 anställda i hela Sverige.

Mer läsning

Annons