Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling riskerar att stupa på transporten

Sara Lindström och Remus Campeanu har nu samlat i hop 60 kubik med kläder, leksaker och möbler för att ge till översvämningsdrabbade i Rumänien. Nu behövs bara pengar för att finansiera resan.

Annons
- De har ungefär lika kallt där nere som vi har här nu och behovet av det som alla lämnat till vår insamling är stort, säger Sara Lindström.
Familjen var själva på plats hos Remus Campeanus släktingar när översvämningskatastrofen inträffade i juli. När familjen kom tillbaka till Östersund bestämde de sig för att starta insamlingen.
- Nu har vi 60 kubik med saker, en lastbil full. Vi har också ett företag som sagt att de kan ställa upp med att köra grejorna. Men det fattas 35 000 kronor för att finansiera resan dit, säger Sara Lindström.
Hon och Reus Campeanu försöker nu samla in de pengar som behövs för att transporten ska kunna lämna Sverige.
- Vi har fått ihop mellan 5000 och 6000 kronor från olika företag som skänkt pengar. Men om vi inte får ihop allt till transporten till Rumänien måste vi tyvärr skänka sakerna vidare.
- Det känns inte så bra eftersom de som skänkt saker skänkt just till människorna i Rumänien som drabbades av översvämningarna, säger Sara Lindström.

Mer läsning

Annons