Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget napp när eleverna provade pimpelfiske

/
  • Wilma Enbom, Moa Ritenius, Tilde Jägerhell och Alva Wikberg går alla i trean och har med sig bullar, saft, skorpor och kex att mumsa på i solen.Foto: Håkan Luthman
  • ”Jättebra initiativ av föreningen, det är vår kultur det här och pimpelfiske är något som man ska göra när man bor här,” säger Suzanne Knutsson lärare för eleverna i årskurs två.Foto: Håkan Luthman
  • ”Det här har varit riktigt bra även fast jag inte har något att göra,” säger Hannes Ringdahl som går i trean. Foto: Håkan Luthman
  • Felix Hemmingsson går i trean och lockar fiskarna med varm choklad, men har inte fått någon fisk.Foto: Håkan Luthman
  • Rebecka Jansson som går i fyran har fått hjälp att sätta på maggoten.Foto: Håkan Luthman
  • Rebecka Jansson som går i fyran gillar inte att fiska.
Foto: Håkan Luthman

Varken skinka eller varm choklad fick fiskarna att nappa när Jämtlands unga sportfiskare anordnade friluftsdag för eleverna på Lillsjöskolan.

Annons

Eleverna i klass två till fem på Lillsjöskolan växlade mellan pimpelfiske och tipspromenad under tisdagen då Jämtlands unga sportfiskare anordnade Klassdraget.

När eleverna kom till Lillsjön väntade 100 förborrade hål och färdigagnade pimpelspön.

– Jättebra organiserat, säger Suzanne Knutsson lärare i årskurs två.

Hon får medhåll från Tove Filén lärare i årskurs fyra.

– Helt fantastiskt väder och fantastiskt arrangemang. Många aktiviteter görs med sportinslag här krävs ingenting av dem. De behöver inte springa fortast, vem som helst kan vinna.

Jämtlands unga sportfiskare vill med Klassdraget låta ungdomar prova på pimpelfiske och öka intresset för naturen och få dem att bli miljömedvetna. Klassdraget är ett samarbete mellan Jägar- och sportfiskeförbundet tillsammans med lokala föreningar över hela landet. Jämtlands unga sportfiskare startades i januari och projektet Klassdraget har blivit en succé.

– Vi har uppbokat med sju skolor och hoppas på att skapa ett brinnande intresse för friluftsliv. Det är inte bara bra för den enskilde individen utan för hela samhället, säger Kjell Johansson från föreningen.

En månad före friluftsdagen anordnade Jämtlands unga sportfiskare en fiskelektion för eleverna om beten och säkerhet.

– Vi pratade om säkerhet när de använder isborr och när de är på isen. Om etik och moral när man fiskar så som minimimått, är fisken under en viss storlek släpps den tillbaka och hur de ska hantera fisk de tar upp, säger Kjell Johansson.

Felix Hemmingsson går i trean och lockar fiskarna med varm choklad, men har inte fått någon fisk.

– Jag har bara fått tre napp men ingen fisk, man kan se en liten bit av fisken när man tittar ner, säger Hannes Ringdahl som också går i trean.

Linn Wettersten som går i 4:an tycker att fikat är det bästa.

– Annars är det inte kul, säger hon.

Linn Wettersten har precis som Felix Hemmingsson en egen taktik och lockar fiskarna med skinka.

Mer läsning

Annons