Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger bygger ridhus i rekordfart

/
  • – Eftersom intresset för hästar är så stort i länet tror jag stenhårt på idén med att låta privatpersoner och företag hyra in sig här, säger Inger Netterström, Frösön. Foto: Jan Andersson
  • Sedan tidigare finns det åtta stallplatser till anläggningen. Bakom Inger Netterström kommer Marita Hagberg med hästen Rex.

Ett nytt ridhus har på rekordfart byggts på Frösön, nedanför djurparken. Hallen, som ska ingå i en stor ridanläggning, kommer att kosta 3,5 miljoner när den står klar vid årsskiftet.

Annons
– Det gick fort att bygga när väl projektet kom igång.
Det säger Inger Netterström på Frösön som förra veckan började resa sitt ridhus på 1500 kvadrat. Nu börjar bygget ta form och till årsskiftet ska själva ridhuset vara klart.
Det nya ridhuset ingår i den anläggning som Inger Netterström ska inviga den första februari. Då ska stallar för 14 hästar finnas på plats, varav sex av dem är i nya ridhuset, resten finns i redan befintliga lokaler.
Ridhuset har Inger ritat själv och där ska, förutom stallar och ridplan, finnas en butik för hästprylar.
Meningen är att privatpersoner och företag ska kunna hyra tid i det nya ridhuset och har man inte en egen häst kan man hyra en av de som tillhör anläggningen.
– Jag tror stenhårt på den här idén, säger Inger. Här kan vi ha olika kurser och program med föreläsningar och jag vet att intresset för hästar i länet är jättestort.
I ridanläggningen ingår också en utomhusbana och inhägnader för hästarna. En tanke är också att hundfolk ska kunna hyra in sig för utställningar och träning.
När det är dags för den stora invigningen i februari kommer hela kalaset att ha kostat sex miljoner kronor.
– Det är väl använda pengar, säger Inger Netterström, som på sikt räknar med att nyanställa en eller flera medhjälpare.

Mer läsning

Annons