Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill ta över Storsjöbadet - kommunen driver vidare

Ingen utomstående lämnade in anbud för att få ta över verksamheten på Storsjöbadet. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Karin Thomasson (Mp) är besviken.

Annons

Tidigare i år beslutade Östersunds kommun att upphandla driften av Storsjöbadet. Sedan 2003 är det kommunens tekniska förvaltning som sköter verksamheten men kommunen ville göra det möjligt även för privata aktörer att tävla om att få driva badhuset.

Startskottet gick i somras då upphandlingen drog igång. I går blev anbuden offentliga och det visade sig att inte en enda privat aktör var intresserad av att driva Storsjöbadet. Den enda som lagt ett bud var kommunens egen tekniska förvaltning.

– Visst är jag besviken att det inte var fler som lade anbud, säger Karin Thomasson.

Men hon berättar att det funnits andra intressenter. Främst ett stort företag som driver ett flertal badhus runt om i Sverige.

– Jag har fått höra att det fanns ett intresse men att det också fanns vissa hakar. Bland annat så har man tyckt att avtalet med gymmet var lite för komplicerat. De såg en potential men osäkerhetsfaktorerna avgjorde.

Karin Thomasson berättar också att det också funnits ett missnöje från intresserade att kommunen detaljstyrt för mycket i upphandlingen och att det därmed inte funnits tillräckligt med utrymme för en entreprenör att utforma verksamheten affärsmässigt.

Storsjöbadet kommer att drivas i kommunal regi fram till sommaren 2013 då en ny upphandling kan ske. I det läget ska även driften av det gym som finns i anslutning till badet upphandlas.

Karin Thomasson berättar att den kommunala kostnaden för Storsjöbadet nu blir ungefär som tidigare, det vill säga 9 miljoner kronor per år.

Mer läsning

Annons