Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen öl på Stortorget i sommar

/

Nu stängs uteserveringarna på Stortorget i Östersund. Stortorgsbygget kommer att pågå fram till sista september.
– Vi kan inte släppa in någon serveringsverksamhet inne på området under den tiden, säger platschefen för bygget, Ove Voxlägd.

Annons

Den första maj rev restaurang Simon och Victor sin uteservering och restaurang Bishops arms kommer inte att få sätta upp någon alls den här sommaren.

– Bygglovet gick ut den 30 april och området är en arbetsplats. Vill de ha uteservering i sommar är det en fråga mellan byggarna och restaurangerna, säger Jan Asplund som sköter upplåtelsen av markytor hos Östersunds kommun.

Men från Attacus håll, som sköter byggnationerna på torget, kommer man inte släppa in någon serveringsverksamhet så länge bygget pågår.

– Vi har en pågående entreprenad till sista september då det ska vara färdigställt. Vi kan inte släppa in någon serveringsverksamhet inne på området innan dess, säger platschefen på Attacus, Ove Voxlägd.

Han säger att byggföretaget redan har varit tillmötesgående och låtit Simon och Victor ha kvar sin uteservering hela vintern.

– Egentligen skulle den ha varit borta redan i oktober.

Frågan är hur centrala delarna av Stortorget kommer att se ut under Storsjöyran. Kommer 20 000 besökare få stå i vindlande betonggångar under presidenttalet eller hinner det bli klart?

– Vi har tittat på torget tillsammans med Yran och vi ser inga problem alls. Scenen kommer att flyttas upp cirka tio meter, men i gengäld blir det större utrymme för åskådarna och mindre hinder med träd och kiosker, säger Jan Asplund.

– Betongen och allt kommer att vara färdigt innan yran, försäkrar han.

Mer läsning

Annons