Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga antagningar till socionomprogrammet på Mittuniversitetet till hösten

På grund av att arbetsmiljön för personalen inom socionomprogrammet måste förbättras sätter Mittuniversitetet i Östersund stopp för antagningarna till hösten.

Annons

Det skriver Mittuniversitetet i ett pressmeddelande. Man skriver att det under en tid varit en "komplex arbetsmiljösituation" vid avdelningen och att man därför behöver göra insatser för att åtgärda detta.

– Det är beklagligt att vi har hamnat i den här situationen. Vi vet att behovet av utbildade socionomer är stort, men vi är tvungna att vidta åtgärder som säkrar utbildningens framtida utveckling och som förbättrar personalens arbetsmiljö, säger Mats Tinnsten, tillförordnad rektor, i pressmeddelandet.

De som redan studerar vid programmet ska inte beröras av antagningsstoppet. Universitetet skriver också att man kommer att meddela de personer som redan hunnit skicka in en ansökan till hösten.

– Socionomprogrammet är en viktig utbildning för universitetet med många sökanden och ett stort behov på arbetsmarknaden. Vi är måna om att kunna återuppta antagningen till utbildningen och räknar med att anta nya studenter inför vårterminen 2018, säger Mats Tinnsten i pressmeddelandet.

----

Läs mer:

Höjda löner ska locka socionomer till Strömsund

En person gripen efter jätteinsatsen vid Mittuniversitetet

Ny studie vid Mittuniversitetet om höjdens betydelse för balansträning – tar hjälp av Jämtland Basket (för Plus-kunder och prenumeranter)

----

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons