Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idéverkstad i cirkulär ekonomi för en bättre miljö

/
  • Robert Uitto är glad över innovationssamarbetet med Region Västerbotten.

Hur ska våra produkter och tjänster behålla eller öka sitt värde?
Det ska deltagarna i Innovationsloopen försöka klura ut under fredagens workshop.

Annons

Under fredagen sätter Region Jämtland Härjedalen och Region Västerbotten upp en gemensam idéverkstad kring ämnet cirkulär ekonomi.

Det är Västerbottens innovationsprocess som ligger till grund för work-shopen och i fokus står det medborgaredrivna medskapandet.

Personer från samhällets alla delar deltar i verkstaden.

Loopen är en process för utvecklingsarbete och är ett resultat av samarbetet mellan politik, akademi och det civila samhället där alla vill sätta utveckling i system.

Deltagarna kommer att utforma idéer kring hållbara processer, alltså där råvaror och avfall värdesätts och används på nya sätt för en förbättrad miljö. Frågan är hur vi kan utveckla nya processer där produkter, såväl som tjänster, designas så att de behåller eller ökar sitt värde.

– Cirkulär ekonomi är ett synnerligen aktuellt ämne som varje progressiv region, som vill vara attraktiv och effektiv i framtiden, bör engagera sig i och bli bra på. Jag tycker att det är bra att vi samverkar med Västerbotten kring den här viktiga framtidsfrågan, säger Robert Uitto, regionråd vid Region Jämtland Härjedalen.

Cirkulär ekonomi är först ut av sex stycken idéverkstäder som kommer att arrangeras under våren. De starkaste förslagen kommer att gå vidare till Mötesplats Lycksele i början av juni.

Där kommer idéerna att förhoppningsvis att förvandlas till prototyper.

Mer läsning

Annons