Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I december får vanligt folk sina vaccinationer

Det blir lite förseningar när det gäller vaccination för länsborna i gruppen 19 år och äldre, som inte befinner sig i någon riskgrupp. Men första veckan i december drar vaccinationerna i gång på allvar i vårt län.

Annons

Det är alltså då den största gruppen kommer att köa för att få sitt vaccin. Fortfarande är det så att landstinget får mindre vaccin än det var tänkt från början, men de utlovade leveranserna kommer som de ska, utan förseningar.

Det konstaterar landstingets informationsstrateg Anna-Lena Högström.

– Från och med nästa vecka börjar vi vaccinera barn som fyllt 3 år men inte börjat skolan. Veckan efter fortsätter vi med skolbarnen också, säger hon.

– På de flesta orter har vårdcentralerna kommit överens med skolorna hur de ska göra. Jag vet att i Åre, Järpen och Hallen åker personal ut till skolorna och vaccinerar.

– Men det varierar från kommun till kommun, skolklassen kan även komma till hälsocentralen för att vaccinera sig om inte vaccinatörerna åker till skolan. Det får de lösa själv på bästa sätt.

Det är fortfarande landstingets personal som sköter vaccinationerna, skolhälsovården vaccinerar endast särskolans elever och de har inte kapacitet för mer.

Mer läsning

Annons