Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag invigs nya utbildningslokaler på Fyrvalla.

Annons

I dag, tisdag, inviger Jämtlands Gymnasieförbund de nya utbildningslokalerna på Fyrvalla. För att skapa en modern utbildningsanläggning har 40 miljoner investerats i lokalerna för fordons-, el-, energi- och industriprogrammet. Lokalerna står nu färdiga och invigs under dagen med lunch och mingel, invigningstal av landshövding Britt Bohlin och Jämtlands Gymnasieförbunds ordförande Mona Modin Tjulin (S) samt guidning i de nya lokalerna.

I dagsläget går 500 elever på skolan men, som LT tidigare har berättat, beräknas elevkullarna minska de närmaste åren. 2006 började den senaste stora kullen med 1941 elever men till år 2014 kommer antalet nya elever ha minskat till 1154. Med färre elever kommer ytterligare program få plats på Fyrvalla.

– Vilka program det blir vet jag inte men någon form av teknisk eller yrkesinriktad utbildning och det kommer ske när elevkullarna minskar men om exempelvis el- eller industriprogrammet får ett uppsving kommer det att dröja ett tag till, säger Mona Modin Tjulin.

Mer läsning

Annons