Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudmisstänkt släpptes fri

Den huvudmisstänkte i basebollmisshandeln har släppts. Hovrätten ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl att hålla mannen häktad.

Annons

Enligt polisen påverkar frisläppandet utredningen negativt.

Den huvudmisstänkte, en Östersundsprofil, häktades 27 november på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, åklagaren ville ha honom häktad för mordförsök.

Men tingsrättens häktningsbeslut överklagades. I tisdags beslutade hovrätten att det inte finns tillräckliga skäl för misstankarna mot mannen och därför släpptes han ur häktet.

– Vi är väldigt förvånade över det här. Självklart påverkar det utredningen, säger Kjell Wedin, Östersundspolisen

– Det är fler förhör som ska hållas. Nu kan den huvudmisstänkte påverka vittnen i och med att han inte längre är häktad.

Det var i somras en man misshandlades grovt av tre män som gick in i hans lägenhet i Östersund. Ett basebollträ användes för att slå mannen. Åklagare och polis har sedan dess arbetat med utredningen, men det var inte förrän i slutet av oktober som de första misstänkta greps.

De två män som i polisens utredning anses vara medhjälpare har suttit häktade sedan 1 november, misstänkta för medhjälp till grov misshandel.

LT har sökt åklagare Åse Schoultz för en kommentar men har inte lyckats nå henne.

– Det är rättegång att vänta för de två andra men de kan komma att omhäktas ännu en gång, säger Kjell Wedin.

Mer läsning

Annons