Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husqvarnas fabrik i Tandsbyn läggs ner

/

Husqvarnas fabrik i Tandsbyn läggs ner. 100 anställda berörs av nedläggningen, som ska genomföras nästa år.

Annons

De omkring 100 anställda vid fabriken i Tandsbyn informerade i morse om företagets planer på att flytta tillverkningen till Husqvarna och lägga ner fabriken i Tandsbyn. Personal som LT talat med beskriver att företagets beslut ”kom som en chock”.

Anledningen till nedläggningen är att Husqvarna vill sänka sina kostnader och stärka koncernens konkurrenskraft. ”Åtgärderna är inriktade på att eliminera överlappningar och dubbleringar inom tillverkning och administration och omfattar huvudsakligen en konsolidering av tillverkningen i Sverige och USA”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Förutom nedläggningen i Tandsbyn kommer bland annat även tillverkningen av riders i Husqvarna och verksamheten i Höör att flyttas till en ny fabrik i Polen, verksamheten i Jönköping ska flyttas till koncernens anläggning i Husqvarna och fabriken i Ödeshög ska läggas ner.

Förändringarna planeras att genomföras under 2009 och 2010 och berör cirka 1 200 anställda.

– Det är mycket beklagligt att vi behöver vidta åtgärder som drabbar så många anställda. Husqvarnas tillverkning är för fragmenterad med att antal små enheter, vilket innebär ett ineffektivt utnyttjande av kapital och resurser, säger VD och koncernchef Magnus Yngen i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons