Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker du fira påsk i år och vad kan du inte klara dig utan på påskbordet?

/
 • Joanna Andersson och Tomas Meijer– Vi är bortbjudna till påsk i år så vi               behöver inte lägga någon tid på planering av mat och så, säger Joanna.– Det ska vara ett traditionellt påskbord           med ägg och allt sånt. Så ska det vara tycker jag i alla fall, säger Tomas.
 • Yvonne Hägglund Larsson– God mat är viktigt under påsken men vi tänkte göra den lite annorlunda i år. Vi har handlat en påskskinka redan men nu är jag här för att köpa lite saker till årets påskmatsedel som inte blir så traditionell.– Familjen har tröttnat på julmaten med sill, ägg och lax så vi tänkte laga lite italienskt till påsken i år i stället.
 • Mania Izadi och Farid Heidari med barnen Sorena och Melody– Vi brukar fira påsken i samband med vårt nyår, berättar Mania.– En sak som måste vara på matbordet då är lamkött. Ungnsbakat lamm alltså.Men för barnens del så finns även andra godsaker på familjens bord. Våfflor, sylt och grädde är en favorit.– Barnen målar på påskägg men de brukar inte äta upp dem. Det får jag göra, skrattar Farid.

Annons

Mer läsning

Annons