Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundexpert i tv fick pli på lilla Poker

/

Frösöns nya tv-stjärna heter Poker och är en borderterrier. Efter jul kommer tv-programmet Gokväll att visa hur deras hundexpert Barbro Börjesson lärde Poker att inte rymma så fort han hade chansen.

Annons
Karin Olsson från Frösön har länge haft problem med sin lilla fyraåriga borderterrier Poker. Så fort hunden hade en chans så sprang den iväg från sin matte.
- Man såg bara ett streck bortåt vägen när Poker drog iväg och då gällde det att snabbt hitta igen honom innan han råkade illa ut, säger hon.
Karin hade funderat länge på vad hon kunde göra åt sin rymling när hon en dag såg ett tv-program där man erbjöd hundägare hjälp med diverse problem.
- Jag skrev ett mejl och berättade om Poker och hans lust att springa iväg och att jag tyckte det var synd att han skulle behöva gå med lina hela dagarna.
Karin hörde inget av programmet på ett drygt år, men nu i slutet av oktober hörde producenten plötsligt av sig och undrade om problemet med Poker fortfarande var aktuellt.
- Jag sa att det skulle vara toppen att få lite professionell hjälp med hunden och efter några dagar dök hela tv-teamet från Stockholm upp i min hall.
Karin tog med tv-folket ut till sin stuga på Frösön och där fick hundexperten Barbro Börjesson från programmet Gokväll börja att jobba med Poker.
- Hon släppte hunden och han sprang iväg som han alltid gjort, berättar Karin. Men varje gång han blev infångad så talade Barbro Börjesson om med sträng röst hur fel det var att sticka iväg och efter några timmar började Poker förstå att det var mycket roligare att vara hemma hos matte än att springa efter vägarna.
Karin Olsson är djupt imponerad av hur snabbt det gick att få Poker på andra tankar.
- När jag bjöd teamet på kaffe inne i stugan så låg Poker lös på gräsmattan och väntade snällt på oss. Det var helt fantastiskt och jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det, säger Karin.
Nu är Poker alltid lös ute och några gånger har han fått ett återfall och sprungit iväg.
- Men nu vet jag hur man ska bete sig och det blir allt längre mellan rymningsförsöken, säger Karin.
Nu väntar hon med spänning på inslaget i tv.
- Det var en sådan fin dag och de gjorde sina interjuver på min brygga när sjön låg blank utanför så jag tror att det borde bli fina bilder. Det känns lite pirrigt att vänta på resultatet.
Någon gång efter jul är det meningen att programmet ska visas och Poker bli tv-stjärna.

Mer läsning

Annons