Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden försvann mitt i Östersund

/

Den lilla pudeln hoppade ur bilen på Köpmangatan i Östersund när matte öppnade dörren. Hunden sprang omkring henne och busade, men cirklarna blev större och större och helt plötsligt så var Gizmo försvunnen.

Annons

– Ovissheten om vad som hänt känns värst, säger Gizmos matte, Lotta Aldin från Öjarn, tre mil från Strömsund.

Det är nu exakt en månad sedan Lotta Aldrin, som inom parentes är avlägsen släkting med månfararen med samma namn, åkte till sjukhuset i Östersund. Hon parkerade på Köpmangatan och lät sin lilla pudel vänta på henne i bilen.

– För säkerhets skull så kopplade jag henne inne i bilen innan jag gick, säger Lotta.

När sjukhusbesöket var klart gick Lotta tillbaka till bilen och öppnade framdörren. Då hade pudeln gnagt av sitt koppel och passade på att smita ut.

– Hunden tyckte det hela var väldigt roligt och sprang omkring mig och busade. Flera gånger var jag nära att få tag i henne men hon sprang runt mig i allt större cirklar.

När en bil närmade sig blev Gizmo rädd och sprang ännu längre från sin matte och efter en stund var hon spårlöst försvunnen.

– Jag sökte överallt och kontaktade så småningom polisen, men det var resultatlöst. Ingen hade sett min pudel.

Lotta Aldrin berättar att Gizmo som är två år är en toypudel som är mycket liten och gråfärgad. Hon väger knappt två kilo och är rätt sällsynt och dyrbar. Priset på en sådan hund är cirka 15 000 kronor. Det var meningen att Gizmo skulle var med på en hundutställning inom kort.

– Värst är att inte veta vart hon tog vägen. Om hon lever eller inte? Ligger hon och fryser någonstans eller har någon plockat upp henne och tagit med henne hem, säger Lotta.

Hon undrar också hur en hund bara kan försvinna mitt i stan.

– Hade det varit någonstans i skogen så skulle det ha varit lättare att förstå.

Mer läsning

Annons