Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSB bygger 29 lägenheter i Östersund

/
  • I november är det tänkt att rivningen av de nuvarande byggnaderna som finns i kvarteret Förklädet nedanför Mittuniversitetets campus, ska sätta igång. Planen var tidigare att 28 lägenheter skulle byggas, nu har HSB gjort en ändring som gör att det i stället planeras för 29 lägenheter. Foto: Henrik Flygare
  • Foto: Henrik Flygare
  • Foto: Henrik Flygare

HSB går vidare med sin plan om lägenhetsbyggande på Artillerigatan i Östersund. De utökar också antalet lägenheter från 28 till 29.

Annons
- Vi går vidare med planen. Av de som står i vår bostadskö är det 50 personer som lämnat intresseanmälan på att köpa lägenheter. Och när det blir skarpt läge kommer vi också att gå ut med förfrågan till allmänheten, säger Åke Jansson, som är byggchef på HSB i Östersund.
I går berättade LT om att Riksbyggens planerade av ett bygge på 40 lägenheter på Stadsdel norr skrotas. Avsaknad av tomt uppgavs som den främsta anledningen men Roland Askebrand, projektledare, menade att också konjunkturen spelar in. Men nedgången i ekonomin skrämmer inte HSB.
- Vi har ett unikt läge centralt och tror att det kommer att gå, säger Åke Jansson.
Han menar också att behovet av lägenheter är stort i Östersund, och nybyggen hör inte till vardagshändelserna.
- Vi går vidare i processen, men man kan aldrig vara säker på vad som händer när det blir skarpt läge, säger han.
J Vi har ett unikt läge centralt och tror att det kommer att gå. Vi går vidare i processen, men man kan aldrig vara säker på vad som händer när det blir skarpt läge.
Åke Jansson, byggchef HSB Östersund.

Mer läsning

Annons