Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten sänker straffet för tungt kriminell länsbo

Hovrätten för Nedre Norrland sänker straffet för en 25-årig multikriminell länsbo som gjort sig skyldig till smuggling av dopning samt övergrepp i rättssak. I dagsläget avtjänar han dock redan ett flerårigt straff för narkotikabrott och dråpförsök.

Annons

Den 25-årige mannen hade överklagat tingsrättens domar när det gäller åtalet om grov smuggling och försök till grovt dopningsbrott, samt övergrepp i rättssak. Han ansåg att åtalet skulle ogillas eller att straffet åtminstone skulle lindras.

Hovrätten håller med tingsrätten när det gäller åtalet om dopning, där blir det fängelse i två år. Men när det gäller övergrepp i rättssak sänker hovrätten fängelsestraffet från tre år till två år. Det gäller alltså de brott där mannen ska ha hotat två andra män som varit inblandade i narkotikaaffärer som 25-åringen tidigare gjort sig skyldig till.

Den 25-årige mannen sitter dock redan i fängelse eftersom han dömts för andra grova brott som han gjort innan de hovrätten nu tagit upp.

Förra sommaren dömdes han för att ha varit huvudman i en omfattande narkotikahärva i länet där 18 personer ska ha varit inblandade.

Förra våren fastställde hovrätten en dom mot 25-åringen. Den gällde dråpförsök mot en man från Stockholm.

När det gäller dopningsbrottet, där hovrätten gick på samma linje som tingsrätten, så var 25-åringen inblandad i det under tiden han satt i fängelse för narkotikabrottet.

Inifrån fängelset ska han med hjälp av två andra i länet beställt hem dopningspreparat från Kina. Värdet på alltihop var enligt polisen en halv miljon kronor.

Det var tullen på Arlanda som lade beslag på beställningen när paketet nådde Sverige.

Mer läsning

Annons