Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten dömer ut vittne som deltog i polisförhör med kvinna

Efter att ha dömts till ett halvårs fängelse för grov kvinnofridskränkning togs målet upp i hovrätten som i går friade den 41-årige mannen.

Annons

Hovrätten bedömer att kvinnan varit ganska återhållsam och hennes berättelse saknar till stor del närmare detaljer när det gäller vad som hänt.

Övrig utredning i fallet ger endast begränsat stödbevisning.

Hovrätten tar fasta på att det framkommit uppgifter från ett kvinnligt vittne som baseras på att hon närvarade vid polisförhör med den utsatta kvinnan.

Men det är inte klarlagt att kvinnan dessförinnan, i nära anslutning till någon gärning, har berättat för det kvinnliga vittnet om något hon blivit utsatt för.

– De uppgifter som det kvinnliga vittnet har lämnat ger därför inte något avgörande stöd, enligt hovrättens dom.

I domen konstaterar också att kvinnans uppgifter om att mannen slagit och hotat henne i flera avseenden motsägs av vittnen som hörts i målet.

Mannen anklagades också för att ha tvingat kvinnan att resa till sitt hemland mot sin vilja. Även här ifrågasätter hovrätten uppgifterna, bland annat mot bakgrund av att andra vittnen talat om att hon önskade flytta och att hon tidigare på egen hand rest på egen hand till sitt hemland med sin dotter.

Hovrätten konstaterar att kvinnans uppgifter inte i tillräckligt hög grad är mer trovärdiga än mannens och därför frias han.

Mer läsning

Annons