Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade kvinnan och sköt bredvid huvudet

Det var efter ett ganska långt förhållande som kvinnan upplevde att mannens alkoholmissbruk tilltog och han började bli alltmer våldsam mot henne.

Annons

Hon uppfattade att det inte fanns någon konkret förklaring till våldet mer än att han behövde avreagera sig på någon.

Vid tre tillfällen slängde mannen även ut henne och låste dörren. Våldet eskalerade under första halvåret 2007. Han döms nu till fängelse i ett år och två månader. Till en del handlar domen om grov kvinnofridskränkning.

Vid olika tillfällen knuffade han omkull kvinnan, vred hennes handleder, låste ut henne, tryckte upp kvinnan mot väggar och avlossat ett skott med sitt gevär bredvid hennes huvud.

Kvinnan berättade under rättegången att han först satte gevärsmynningen mot hennes panna. Sedan han flyttat pipan till sidan av hennes huvud small skottet.

Det handlar om brott i syfte att allvarligt skada självkänslan hos både kvinnan och ett av parets gemensamma barn, konstaterar tingsrätten.

Mannen fälls även för grov fridskränkning av en 17-årig son. Vid minst två tillfällen hotade han att skicka MC-gäng på sonen. Vid ett telefonsamtal berättade mannen att sonen stod på en lista.

Första gången MC-gänget kom på tal sparkade han upp sonens dörr och pratade om att det skulle gå illa för honom.

Ett flertal vittnen har hörts och samtliga bedöms som trovärdiga. Mannen har nekat till anklagelserna. Men rätten har ytterst svårt att tro på mannens påstående att kvinnan och sonen hittat på berättelser i syfte att sätta dit honom.

Det skulle i så fall innebära att de sjösatt en plan som följts av planterade berättelser till släkt och vänner under ett halvårs tid, innan polisanmälan gjordes.

Brotten är så allvarliga att något annat än fängelse inte kan komma ifråga. Allvarligast är hotet med geväret. Skadeståndet till kvinnan uppgår till 60 000 kronor och till sonen ska mannen betala 20 000 kronor.

Mer läsning

Annons