Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade anhörig – frisläppt

/
  • En man greps vid 18-tiden i gårkväll i ett bostadsområde i Torvalla, sedan han hotat en anhörig. Senare under kvällen frigavs han – men är fortsatt misstänkt.  Foto: Ulrika Andersson

En man i 30-årsåldern hotade en nära anhörig i en lägenhet i Torvalla sent i går eftermiddag. De första uppgifterna till polisen var att mannen hade använt en kniv vilket ledde till ett stort polispådrag.

Annons

En polispiketbuss och en polisbil kallades vid strax innan 17-tiden till platsen för att reda ut situationen inne i en bostad i ett lägenhetsområde i Torvalla. Enligt tidiga uppgifter till LT ska en kniv ha använts under hotet.

Då det rådde språkförbistring i fallet var det svårt för polisen att få en klarhet i hur pass allvarliga hoten var. Polisstyrkan höll sig kvar i bostaden under en dryg timme innan mannen greps och fördes från lägenheten under lugna omständigheter.

– Det visade sig att hoten inte var så allvarliga, men det var ett uttalat hot mot en anhörig, säger Maria Könberg, vakthavandepolisbefäl hos Östersundspolisen.

En tolk kallades in när förhören senare hölls och då stod det klart att ingen kniv hade använts vid hotelserna. Senare under kvällen valde åklagare att frige 30-åringen.

– Det finns fortsatt misstanke om brott, säger Maria Könberg, och utredningen kommer nu att fortsätta.

Mannen är sedan tidigare känd hos polisen.

Mer läsning

Annons