Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blev fyra när Mack-SM avgjordes i Umeå

Ulrika Magnusson Sundqvist, som jobbar på Tages konditori på Frösön, gick till final i Mack-SM. I går avgjordes tävlingen på Noliamässan i Umeå.

– Det var en riktigt kul upplevelse och jag är jättenöjd, säger hon.

Annons

De elva finalisterna fick exakt 45 minuter på sig att färdigställa 20 mackor vardera, inför både jury och publik. Under dagen tillagades sammanlagt 220 mackor och Ulrica Magnusson Sundqvist från Östersund kom på fjärde plats med sin egenkomponerade smörgås.

– Det var roligt med tidspress och publik för det är inte så ofta man har det annars, säger Ulrica medan hon är på väg hem.

Tävlingen var ett trevligt avbrott i semestern och nu är det bara att börja fundera på en ny macksort.

– Nu när jag gjort det här och vet hur det går till så får jag komma på något nytt att ställa upp med till nästa gång. Men det är inga problem, jag tycker det är kul att knåpa ihop nya saker och har alltid massor av idéer, säger hon.

Tävlingen var den sjunde i ordningen och bakom arrangemanget står branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer. Juryn bedömer mackorna efter smak, utseende, nyttighet, nytänkande, effektiviteten i tillverkningen samt hur lätt den är att ta med sig, ”take away”.

Vinnare i tävlingen blev Nina Johansson från Mörrum med mackan ”Ninas laxbräck”.

– Alla var värdiga vinnare och det var en upplevelse bara att träffa de andra deltagarna, säger Ulrica Magnusson Sundqvist.

Mer läsning

Annons