Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höll på att köra in i Gamla teatern

Mannen var ute och buskörde i Östersund en kväll i somras. Färden gick så oaktsamt till att han höll på att köra rakt in i väggen på Gamla teatern.

Annons

Det var kvällen den sista juli, mitt under Yran i Östersund, som mannen i 50-årsåldern var ut och körde bil i centrala Östersund. Han uppger själv att det spann under däcken för honom i flera korsningar.

Detta noterade en polispatrull som var ute och åkte i en civil polisbil. De reagerade på att det skrek om mannens däck och att bilen fick bredställ i kurvorna.

Vid korsningen utanför Gamla teatern stod en bil stående i väntan på att få svänga höger. Mannen i 50-årsåldern svängde då ut i vänster körfält för att köra om den stående bilen. Han fick då sladd på sin bil och kom in på körbanan närmast trottoaren. Bilen som väntade på få att svänga höger fick tvärnita när mannens bil sladdade in framför honom. Och enligt polisen fick även mannen tvärnita – för att inte köra rakt in i väggen på Gamla teatern.

Polisen uppger även att det under kvällen var mycket folk ute i stan och att mannen höll en högre hastighet än den tillåtna 30 kilometer per timma.

Tingsrätten dömer mannen till dagsböter om sammanlagt 1 800 kronor.

Mer läsning

Annons