Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högre hus ger ett mörkare Frösön

/
  • Det finns många åsikter om förslaget att bygga på en våning på sammanlagt tio flerfamiljshus på Frösön. Flera av dem som haft synpunkter hävdar att stadsbilden förändras negativt om husen blir en våning högre. Foto: Håkan Luthman

Ett mörkare Frösön, negativ påverkan på stadsbilden, mer trafik och ett sänkt värde bland övriga fastigheter på grund av sämre utsikt. Det är några av synpunkterna till förslaget att bygga en våning till på de vita ”sockerbitshusen” på Frösön.

Annons

Östersundsbostäder vill bygga på en våning på sammanlagt tio flerfamiljshus på Frösön, de vita husen som ligger utefter Bergsgatan och Frösövägen. Det innebär drygt 60 nya lägenheter.

Programförslaget för ändrad detaljplan har varit ute för samråd till och med måndag den här veckan och 15 yttranden har lämnats in till Östersunds kommun.

Privatpersoner, hyresgäster, boende i närheten och bostadsrättsföreningar har tyckt till.

Flera av dem anser att stadsbilden förändras negativt om husen blir en våning högre. Det är också flera som anser de som köpt fastigheter och bostadsrätter i närheten står inför en värdeminskning om det blir enligt förslaget.

En ökad trafikmängd tas också upp som negativt i flera av yttrandena.

Jamtli menar att de aktuella byggnaderna har en unik arkitektur och är tveksamma till att det går att bygga på huset så diskret att husens karaktär kan behållas.

Ett par av dem som yttrat sig har inget att erinra mot förslaget.

Nästa steg, efter att synpunkterna är sammanställda är att miljö- och samhällsnämnden ska ta ställning till om och hur det fortsatta planarbetet ska gå vidare.

Mer läsning

Annons