Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höghusbygget överklagas på nytt

Östersundsbostäder behöver utöka sin borgen för att täcka upp nya lägenhetsbyggen.

Samtidigt har projektet med 16-våningshuset i Valhall drabbats av ett nytt bakslag i form av ett överklagande.

Annons

Flera större bostadsprojekt är på gång hos Östersundsbostäder och man behöver låna mer pengar för att bygga nytt framöver.

Inom kommunen förbereds en utökad borgen och enligt Bengt Rådman, vd på Östersundsbostäder, planeras för 500 nya lägenheter i Östersund de närmaste fem åren.

Det så kallade punkthuset på 16 våningar i Valhall är en del i detta och bygget har tidigare överklagats till regeringen.

Nu har några privatpersoner överklagat projektet igen och hävdar att höghuset utgör en olägenhet som gör att värdet på deras fastigheter minskar.

– Det nuvarande borgensåtagandet täcker påbyggnaden på husen som pågår för fullt i Valhall, säger Bengt Rådman.

Det nya borgensåtagandet ska täcka upp nybyggnadsprojekten.

I planen över nybyggen ingår Remonthangen och punkthuset på 16 våningar i Valhall samt ett område i Fjällmon. Vilken totalsumma som ska lånas upp står klart först när upphandlingarna är klara.

– Ett projekt som punkthuset i Valhall ligger i storleksordningen 100 miljoner. Samma gäller för påbyggnaden av husen i det området, säger Bengt Rådman.

– Den nya överklagan på punkthuset gör att vi fortfarande inte vet om vi får bygga det. Förra svängen tog regeringen närmare ett år på sig för beslut och vi kan inte lägga ner så mycket krut innan vi vet att det går vägen, fortsätter Bengt Rådman.

Mer läsning

Annons