Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeylegender fick många att trotsa blåsten

/
  • Jessica Lindberg och Veronica Andersson var två av de som trotsade kylan och blåsten för att bland annat se hockeylegenderna Salming och Sundin.
  • Många människor stod och huttrade i den kalla vinden. Men Hanna Frånberg-Delahaye och Pierre Delahaye var väl klädda och trivdes med tillställningen.
  • Thomas Malm från Stockholm deltog för andra året i rad i Storsjön hockey game.
  • Berith Johansson, Lena Kempe och Barbro Askholm trivdes bra trots blåsten och passade på att äta upp några medhavda mackor i den första periodvilan.

Återigen var det dags för stjärnorna samlas på Storsjöns is. Och mer än 3 000 människor trotsade den kyliga blåsten för att få se hockeylegenderna spela.

Annons

För andra året i rad ordnades under helgen Storsjön hockey game i Östersund. Men det var nära att det inte skulle ha blivit någon match på Storsjön i lördags. De föregående dagarnas varma väder hade gjort isen både mjuk och vattnig. I sista stund drog vädergudarna sitt strå till stacken och fixade den välbehövliga kyla som krävdes för att isen skulle hålla under lördagens stjärnmatch där bland andra Salming, Sundin och Rehnberg skulle spela.

Men vädergudarna såg också till att de som ville se huvudmatchen klockan 14.00 på lördag var tvungna att trotsa ett riktigt busväder. De kraftiga kyliga vindarna gjorde att många huttrade sig igenom matchen. Ändå hade drygt 3 000 människor tagit sig till de provisoriska läktarna vid stranden strax nedanför Storsjöhyttan.

Några som hade trotsat vädret var Hanna Frånberg-Delahaye och Pierre Delahaye. Välklädda i vindtäta jackor klarade de sig bra i kylan och var på plats, som de uttryckte det själva: To have a good party.

Pierre kommer från Frankrike och har inte hockeyintresset i blodet direkt.

– I min hemstad är hockey inte så stort. Men jag gillar det här och det är ett jättebra sätt att få se de här stjärnorna.

Andra som hade bänkat sig för att se på matchen var Berith Johansson, Lena Kempe och Barbro Askholm.

- Kallt men mysigt, var deras spontana kommentar i vilan mellan första och andra perioden.

– Det är en kul grej och roligt att det händer något i staden. Det är ju fantastiskt att de faktiskt lyckas få hit så många stjärnor på en och samma gång, tillade Barbro Askholm.

Thomas Malm från Stockholm var med i Storsjön hockey game för andra året och spelade i laget Djurgården veteraner. Han njöt av tillställningen.

– Jag tycker att det är jättemysigt och en härlig grej att komma upp hit till Östersund. Det är riktigt kul för oss gamla hockeygubbar att få komma ut på det här sättet.

Bildtext till eventuell publikbild:

Hockeylegenderna Salming och Sundin lockade mer än 3 000 människor att trotsa det bistra vädret och bege sig till Storsjöns strand för att bevittna den stjärnspäckade matchen i lördags.

Mer läsning

Annons