Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hillebergs trotsar krisen – gör bästa resultatet på 35 år

/
  • ”Många väljer att turista hemma och då kanske man väljer att köpa lite frilufsprylar i stället för exempelvis en ny bil”, säger Hillebergs vd Rolf Hilleberg om uppgången. Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Hilleberg the tentmaker, tälttillverkarna på Frösön, har gjort sitt bästa resultat på 35 år.

– Och det här ser ut att kunna bli den bästa juli månad vi haft, säger vd:n Rolf Hilleberg.

Annons

Medan många andra företag går sämre under lågkonjunkturen har Hilleberg haft sitt bästa halvårsresultat på 35 år. Omsättningen ligger på cirka 40 miljoner kronor och har ökat varje år sedan 2004. Omsättningen första halvåret i år har ökat med 29 procent jämfört med samma period ifjol

– Branschen går i motsatt riktning mot konjunkturen. Många väljer att turista hemma och då kanske man väljer att köpa lite frilufsprylar i stället för exempelvis en ny bil, säger Hillebergs vd Rolf Hilleberg.

Hilleberg the tentmaker är en av världens främsta tältspecialister och Rolf Hilleberg tror att det kan bero på att de har högt motiverade och skickliga medarbetare och att de jobbar mycket med kvalité och produktutveckling. De har en nischad produkt med kontor i Jämtland, och kunderna prioriterar ofta friluftsliv.

– Vi är här uppe och gör våra produkter efter egen erfarenhet och kunnande, i stället för att ta in externa designers och låta andra styra, menar han.

Företaget grundades 1974 av Bo och Renata Hilleberg och huvudkontoret är på Frösön, men de har återförsäljare i 20 olika länder. Det finns även ett dotterbolag i USA, Seattle och fabriken ligger i Estland. Flytten av tillverkningen innebär billigare produktion, vilket har möjliggjort fortsatt tillväxt.

– I USA märker vi av finanskrisen mer, men här på Frösön går det bättre än någonsin, säger Rolf Hilleberg.

Mer läsning

Annons