Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här utvecklas Odenskogs handelscentrum

/
  • ”För Östersunds del är det här området det som är mest attraktivt att utveckla”, säger Sofia Lind, projektledare hos NHP Östersund. Foto: Ulrika Andersson

Nybildade fastighetsbolaget NHP Östersund AB femdubblar fastighetsbeståndet i Odenskog.
– Hagvägen är ett väldigt attraktivt handelsområde som går att utveckla ännu mer, säger projektledaren Sofia Lind.

Annons

NHP Östersund AB, som ägs av Persson Invest och norska NHP Handel och industrieiendom, storsatsar inför den framtida högkonjunkturen.

Förra sommaren ägde företaget fastigheter på totalt 10 000 kvadratmeter och med byggrätt på 5000 kvadratmeter. Då ingick Mekonomen, Poståkeriet och MRC som hyresgäster. Jula har tillkommit som NHP-ägd fastighet. Men fastighetsbolaget har utökat sitt bestånd sedan dess.

– Vi har förvärvat 55 000 kvadratmeter tomt med byggrätt på upp till 24 000 kvadratmeter, berättar Ulf Ejenstam, vd i NHP Östersund AB.

De nya fastigheterna som köpts upp är bland andra några stycken mitt emot Fresks där Meca och Ölab huserar.

– Vi kommer inom kort begära planändring från industri- till handel i området. Handeln i stan är alldeles för liten i förhållande till marknaden. Det finns absolut utrymmer för mer handel, fortsätter han.

Men han är medveten om att det är en lång väg från vision till verklighet.

– Det är en lång process som kan ta upp till tre år. Och då hoppas vi att finanskrisen också är över.

Sofia Lind är anställda av den norska ägaren och jobbar som projektledare för flera handels- och industriprojekt runt om i Sverige.

– Det här området har vi kommit längst med, säger hon.

Vilken typ av handel pratar vi om i framtiden?

– Det kan bli en blandning för att stärka handeln i området. För Östersunds del är annars det här området det som är mest attraktivt att utveckla.

Har ni kontakt med eventuella hyresgäster?

– Vi har intressanta intressenter som vi för en dialog med, men vilka vill jag inte tala om i nuläget. Vi jobbar långsiktigt.

NHP Östersund liksom de flesta företag i Odenskog, med Odenskogs intresseförening som härförare, jobbar förövrigt med att få till en extra infart från E14.

– Vi vill få till ytterligare en infart till området. Vi inser att det är behövligt om området ska kunna expandera som det är tänkt, sade Harry Sjöström, ordförande i Odenskogs intresseförening, till LT redan i september 2007.

Sofia Lind håller med:

– En ny infart är ett måste på sikt.

Mer läsning

Annons