Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här räcker parkeringsplatserna inte till

/
  • Att det är trångt på parkeringen inom Fyrvallaområdet visar den här bilden. Foto: Jan Andersson
  • Tony Henriksson, arbetsledare inom kommunen försöker få reda på vem som äger den röda felparkerade bilen.

När arbetsplatserna på gamla Fyrvallaområdet blir fler så växer problemet med var de anställda ska ställa sina bilar.Då parkerar man bilarna på Parkskolan i stället.

Annons

Inom området, där bland andra Försäkringskassan och Certus (blåljusmyndigheten) numera har sina lokaler, kostar det 40 kronor om dagen att parkera, vilket gör att många väljer att ställe sina bilar på närliggande tomter.

– Problemet blir större ju fler arbetsplatser det kommer inom gamla Fyrvallaområdet, säger Elle Brandén, vaktmästare på Parkskolan.

Dagligen ställs bilar som inte hör hemma där inom skolområdet och Brandén har försökt att prata felparkerarna tillrätta utan att få något gehör för det.

– Senast jag sa åt en förare som ställt sig på skolgården fick jag till svar att så länge det inte finns någon förbudsskylt, så kunde jag inte säga någonting.

Största problemet för Parkskolan är när felparkerarna ställer sig vid varuintaget. Då hindras transporterna med skolmat och lastbilarna kan varken komma fram eller tillbaka.

Brandén säger att anledningen till problemet är den höga parkeringsavgift som råder inom Fyrvallaområdet.

– Eftersom de tar 40 kronor om dagen i avgift förstår man att det är lätt till att söka sig andra parkeringsplatser.

Efter det att polisen också flyttat till området är det uppåt tusen personer som jobbar inom där.

Tony Henriksson är arbetsledare inom Östersunds kommun. Han säger att gästparkeringen på Parkskolan ständigt är full och därför står det bilar lite här och där inom skolområdet.

– Vi måste nog börja sätta upp förbudsskyltar, säger han.

Mer läsning

Annons