Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns en samlad resurs för alla arbetslösa ungdomar

/
  • Kommunalrådet AnnSofie Andersson, till höger, invigningstalade när Navigationscentrum i Östersund flyttade in i nya, fräscha lokaler.Foto: Ulrika Andersson

– Det är inte lätt att vara ungdom i dag. Men vi hoppas kunna hjälpa arbetslösa ungdomar till en bättre framtid.

Annons

Det säger kommunalrådet AnnSofie Andersson i Östersund som i torsdags invigningstalade när Navigationscentrum öppnade i nya, fräscha lokaler.

Här fanns ungdomar från olika nationaliteter och som en symbolhandling, för att kunna förverkliga drömmar, släpptes orange och blåa ballonger till väders.

Tanken med Navigationscentrum, som är ett EU-projekt som finansieras av socialfonden, Östersunds kommun, Arbetsförmedlingen och Jämtlands gymnasium, är en dörr in och flera dörrar ut.

Ungdomarna ska hitta alla hjälp de ska få under samma tak och sedan förhoppningsvis kunna slussas ut i utbildning, praktik eller helst ett riktigt jobb.

– Här finns resurserna, säger AnnSofie Andersson vidare, men jag vet inte vilken planet de lever på de som säger att det finns massor med utbud för ungdomarna. Vi har en stor ungdomsarbetslöshet i Östersund.

Nu börjar alltså jobbet med att hitta vägar till samarbete för ungdomarnas bästa.

– När ungdomsarbetslösheten ökar och socialbidragen stiger kan vi på Navigationscentrum samverka och coacha de unga mot arbete, studier och egen försörjning, säger projektledaren Håkan Printz.

Mer läsning

Annons