Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är sommarens alla vägprojekt i Östersund

/

Andra etappen av ombyggnaden av Frösöbron.

Det är kronjuvelen i sommarens kommunala vägbyggen.

Men det kommer fler nya förändringar under sommaren avslöjar Östersunds gatuchef Bertil Danielsson i en intervju med Länstidningen.

Annons

Förra sommaren byggdes ena banhalvan av Frösöbron om.

Från och med tisdag den 3 maj kommer den andra halvan att byggas om.

– Arbetet planeras in under den period som det är minst regn under, säger Bertil Danielsson, avdelningschef på kommunens trafik- och parkavdelning.

• Varför byggdes inte bron färdigt ifjol?

– Vi hann helt enkelt inte.

• När är bron färdigbyggd i sommar?

– I fjol var den färdig i slutet av juli. Arbetet är beräknat att ta tre månader. Det kan gå både fortare och långsammare. Det beror lite på vädret, säger Bertil Danielsson.

Men Frösöbron är bara ett av flera projekt för Trafik- och parkavdelningen under sommaren.

BMX- och skateåkarna får ett ordentligt åkutrymme under Frösöbron. Flera gång- och cykelbanor byggs. Och så ska området runt Stortorget ytterligare "pimpas" upp avslöjar Bertil Danielsson.

– Vi ska bygga om Prästgatan från Stortorget till Färjemansleden. Vi ska fräscha upp det där så det får samma stil som övriga gågatan, säger han.

• Hur blir det med trafikljuskorsningarna längs Rådhusgatan. Planeras det för några cirkulationsplatser – rondeller – där?

– Den korsning som närmast skulle vara aktuell är Fältjägargränd vid Stadsdel norr. Men det är fortfarande några år bort innan det är aktuellt.

Mer läsning

Annons