Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har 167 obetalda p-böter : Jag har levt med fogden hela mitt liv

Det är en 47-årig man i Östersund som toppar felparkeringslistan hos kronofogden med en p-bötes­-skuld på drygt 167 000 kronor.
– Va? var det inte en gubbe på över 60 år som ... jaha.

Annons

Han har 167 obetalda parkeringsböter liggandes hos kronofogden – böter som han drog på sig under flera år och som han aldrig kunde betala.

167 691 kronor – så mycket har han i obetalda p-bötsskulder i dag.

– Ja, det är det som är kvar. Jag hade nog över 300 000 spänn för några år sedan så det är skönt att ha blivit av med lite, säger 47-åringen till LT.

Det är ju nästan en halvering på två tre år?

– Fogden drog 3 000 spänn i månaden ett bra tag under den tiden jag hade ett ganska välbetalt jobb. I dag lever jag på socialbidrag, så nu ligger avdragen vilande tills jag får ett jobb.

Enligt honom beror de stora skulderna, som uppkom i centrala Östersund, på flera saker. Dels var han inte berättigad till att hyra en p-plats tidigare då han bodde i en liten lägenhet i stan. Hans relativt stora bil fick inte plats i postgaraget och han kunde inte heller parkera längre bort då han har ryggbesvär.

I dag bor 47-åringen i en ny lägenhet och han har en egen p-plats.

Hur är det att leva med de här p-böterna i bagaget?

– Det är inte så farligt egentligen. Jag har levt med fogden hela mitt liv så jag är van. Men jag kan ju aldrig ta lån och måste köpa skitbilar jämt.

Har du fått någon p-bot i år?

– Ja, en. Jag hade parkerat på fel sida, men den betalade jag direkt.

Mer läsning

Annons