Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlare tar krafttag – funderar på söndagsöppet

/
  • Annette Lindow, centrumledare för Kärnan, tror att söndagsöppet är en nödvändig utveckling. ”För det är med öppettiderna vi kan konkurrera med Lillänge, Ica Maxi och även med Sundsvall och till viss del även Åre”, säger hon.  Foto: Ulrika Andersson

Köpmännen rustar sig ytterligare i konkurrensen om kunderna. Åhléns och gallerian Mittpunkten har redan öppet alla dagar i veckan. Nu funderar gallerian Kärnan på att följa efter.

Annons

– Ja, frågan är på tapeten, säger Annette Lindow, centrumledare för Kärnan. Och saken ska diskuteras nästa gång butikerna håller möte, säger hon. För konkurrensen i stan har börjat hårdna och det gäller att utveckla det som redan finns.

– För att hålla stan levande tror jag personligen att både vi på Kärnan och fler butiker behöver hålla öppet till 19 på vardagar och hålla söndagsöppet, säger Annette Lindow.

Hon medger att det kan bli tufft för mindre aktörer att hålla öppet alla dagar i veckan.

– Men samtidigt tror jag att söndagsöppet är en nödvändig utveckling. För det är med öppettiderna vi kan konkurrera med Lillänge, Ica Maxi och även med Sundsvall och till viss del även Åre.

Även Cityledaren Rikard Hallström tror att söndagsöppet kommer att bli nödvändigt för allt fler handlare i centrum.

– Det blir nog en förutsättning, det är dit vi är på väg eftersom det är då folk har tid att åka och handla, säger han.

Mer läsning

Annons