Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlare räknar med ny rekordjul

Trots kärva tider räknar handlarna själva med en intensiv julhandel och prognosen pekar på att omsättningen i årets julhandel ökar med 1, 4 miljarder, jämfört med förra året.

Annons

Sifforna baseras på en undersökning som branschorganisationen Svensk Handel gjort och som presenteras i dag. 1000 handlares förväntningar på julen redovisas i rapporten.
Intresset för ekologiska varor är enligt rapporten så stort att utbudet inte hängt med och man kan räkna med ytterligare ekologiska nyheter på julbordet i år.
Bedömningen är också att e-handeln slår nytt rekord i årets julhandel och hälften av de tillfrågade handlarna tror att den ökar.
Handlarna i sällanköpshandeln tror att lågkonjunkturen främst kommer att innebära att kunderna köper färre julklappar. I dagligvaruhandeln ser man snarare att konsumenterna växlar ner från dyrare till billigare produkter.
Handelns utredningsinstitut gjorde förra veckan bedömningen att detaljhandelsomsättningen kan spränga 60 miljardersvallen och landa på drygt 61 miljarder kronor i år.

Mer läsning

Annons