Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han prisas som Årets företagare

/

Medicin direkts vd, Börje Olsson, fick i kväll utmärkelsen Årets företagare i Östersund. Hedersbetygelsen får han bland annat för att han haft mod att utmana etablissemanget.

Annons

År 2005 startade Börje Olsson det privata vårdbolaget Medicin direkt. I dag omsätter företaget 11 miljoner kronor och erbjuder bland annat ortopediska operationer. En av anledningarna till att han får utmärkelsen är att han visat prov på extra kreativitet och företagsamhet samt att han fungerat som inspirationskälla och förebild för många andra företagare.

I motiveringen står bland annat att Börje Olsson är en person som haft mod att utmana etablissemanget och att han vågat satsa både på stora investeringar men också på personal. Utmärkelsen delas ut av organisationen Företagarna Östersund.

Som Årets företagare i Östersund kvalificerar Börje Olsson sig till länsfinalen för Jämtlands företagare. Vinnaren där går vidare och tävlar om titeln Sveriges företagare. Priset delades ut i samband med inspirationsdagen Våga vinna på Gamla teatern.

Mer läsning

Annons