Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han köper Sjödins fastigheter: "Onödigt att prata pris"

/

Rydells fastighetsförvaltning köper stora delar av mångmiljonären Bert Sjödin fastighetsinnehav.

Annons

I lördags berättade LT att företagaren Bert Sjödin är på väg att sälja en stor del av sitt fastighetsinnehav. Försäljningen omfattar hyreshus både i Östersund och på Frösön med uppskattningsvis 500 lägenheter.

Först var affären hemlig men nu träder köparen fram. Det är Frösöbaserade Rydells fastighetsförvaltning som går in och tar över Bert Sjödins hyresfastigheter.

– Jag träffade Bert för ett tag sedan och vi kom in på affärer och fastigheter. Jag sade till Bert att jag kanske skulle köpa hans fastigheter och då sade han ja, berättar grundaren och ägaren till Rydells fastighetsförvaltning Folke Rydell.

Han berättar att både han och Bert Sjödin känner varandra relativt väl, de bor båda på Frösön och träffas då och då i olika affärssammanhang.

I dag äger Rydells fastighetsförvaltning 18 hyreshus på Frösön och i Östersund. Totalt omfattar innehavet 322 lägenheter och tolv lokaler. Folke Rydell gissar att Bert Sjödins hyresfastigheter omfattar cirka 500 lägenheter. Han säger att Rydells fastighetsförvaltning i och med köpet blir stans i särklass största privatägda fastighetsbolag.

Men vad affären är värd vill Folke Rydell inte berätta.

– Det är onödigt att prata om det. Vi har kommit överens om att det inte är någon som behöver veta det.

Mer läsning

Annons