Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsningen kom fram – efter 33 år

/
  • 1976 skrev Eva Karlbergs väninna en semesterhälsning från Norrtälje. Nu, 33 år senare, har vykortet kommit fram. Foto: Lars-Eje Lyrefelt

1976 var Eva Karlbergs väninna på semester i södra Sverige. Nu, 33 år senare, har hennes semesterhälsning landat i familjen Karlbergs brevlåda.

Annons

I mitten av förra veckan fick familjen Karlberg i Odensala en riktig överraskning när de hämtade in posten. Bland de övriga kuverten fanns ett vykort med en semesterhälsning från Norrtälje.

Hälsningen var daterad den 23 juli 1976.

– Min man som hämtade in posten reagerade först och främst på att det stod 85 öre på frimärket. Det är många år sedan det var så billigt att skicka kort, säger Eva Karlberg.

Eva Karlberg, som fortfarande har kontakt med den väninna som skickat vykortet, kastade sig på telefonen för att tacka för hälsningen.

– Det är helt fantastiskt att kortet kommit fram till slut. Posten får mycket kritik i dag, men jag måste sända ett tack till den som hittat kortet efter alla dess år och engagerat sig för att det skulle komma rätt. Det var snyggt gjort, säger Eva Karlberg.

Varför det tagit så lång tid för Eva Karlberg att få semesterhälsningen från Norrtälje går det bara att spekulera om.

Tomas Josefsson är distriktschef för posten i Jämtland:

– Det är väldigt sällan som sånt här inträffar. Men i bland händer det att brev hamnar bakom någonting eller längst ned i en säck, säger Tomas Josefsson.

– Samtidigt är det väldigt konstigt att vykortet varit på vift så länge eftersom vi bytt sorteringssystem flera gånger sedan 1976, och kortet borde ha kommit fram i samband med det, fortsätter han.

En förklaring till att det tagit så lång tid kan vara att Eva Karlbergs väninna skrev fel adress på vykortet.

– All post som skickas till en adress som inte finns skickas till post- och telestyrelsen för vidare utredning. Det kan hända att kortet har legat där alla år.

– Men som gammal brevbärare vet jag vilken sport man tycker det är att hitta den rätta adressen fort, säger Tomas Josefsson.

Trots att Eva Karlberg och den väninna som skrev semesterhälsningen 1976 fortfarande har kontakt med varandra via telefon och brev har de inte setts på över 20 år. Men nu ser det ut att bli ändring på det.

– Att kortet kommit fram nu ser vi som ett tecken på att vi måste ses så snart det bara är möjligt, säger Eva Karlberg.

Mer läsning

Annons