Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där …

/

… Josefin Åstrand från Östersund som tillsammans med sex skolkompisar serverade under årets Nobelmiddag

Annons

Tyckte du att det var svårt?

– Ja, det var det, men allt gick jättebra. Men vi fick inte gå i stora trappan utan vi gick i den bakre trappan.

Vilka gäster fick ni servera?

– Det var olika professorer, jag vet inte riktigt vilka det var. Jag kände inte igen dem.Men vi serverade vid borden i mitten, så vi var inte så långt från de riktiga kändisarna.

Vad var svårast att servera?

– Själva serveringen var inte så svår, utan det var det höga tempot, att man skulle hinna med allt. Svårast var att bära de stora faten som var ganska tunga.

Fick ni vara med och titta när alla började dansa?

– Vi åkte hem efter serveringen, vi hade säkert fått stanna om vi ville men vi tyckte det var skönt att åka tillbaka. Vi jobbade fram till klockan 23.00 och började 13.00.

Skulle du kunna tänka dig att göra det igen?

– Absolut, vi skulle kunna åka tillbaka igen nästa år. De höll ett tal efteråt för all personal och sa att det hade varit den bästa Nobelmiddagen, och det kändes kul.

Fick ni smaka något av maten då?

– Nej fick äta personalmat, lite julmat och prinskorvar.

Mer läsning

Annons