Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälften hade dåligt städat och en restaurang fick stänga

Vid inspektion på tolv restauranger i Östersund fick mer än hälften anmärkning på rengöringen.

Annons

Det var i fredags den 6 november som miljö och hälsa, Östersunds kommun, i samarbete med Skatteverket, polis, tillståndsenheten och räddningstjänsten genomförde inspektioner på restauranger som har alkoholtillstånd i centrala Östersund.

Syftet för kommunens del var att få en bild av den allmänna hygienstatusen kvällstid då belastningen kan vara hög. Vid inspektionen bedömdes elva av tolv restauranger ha en säker livsmedelshantering.

En restaurang stängdes dock direkt vid inspektionen eftersom den inte kunde producera säkra livsmedel. När det några dagar senare gjordes en uppföljande inspektion var bristerna åtgärdade och restaurangen kunde öppna igen.

De vanligaste anmärkningarna som miljö och hälsa riktade mot restaurangerna var att tvål eller pappershanddukar saknades eller att handtvättstället var så belamrat att det inte gick att använda.

Fem restauranger fick anmärkningar på bristfälligt rengjorda kylar och frysar. Mer än hälften fick anmärkningar på rengöring av golv, väggar och inredning.

Mer läsning

Annons