Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälften av länsborna har vaccinerat sig

/
  • Sjuksköterskan Agneta Seneby ger 12-åriga Linda Andersson hennes andra spruta. Det ser inte ut att vara särskilt smärtsamt.Foto: Henrik Flygare
  • Verksamhetsledaren Astrid Hedqvist är stolt och nöjd över hur effektivt vaccinationen flyter på. I dag är det endast vaccinationstillgång som sätter begränsningar.Foto: Henrik Flygare

Nu har hälften av länsborna vaccinerat sig mot den nya influensan och fortfarande är viljan att vaccinera sig stor.

Annons

Men tillgången på vaccin sätter lite käppar i hjulen.

– Vi vaccinerar så långt det räcker under onsdagen, säger Astrid Hedqvist som är verksamhetsledare. Sedan måste vi stänga här på Flextronics under torsdagen för att vänta på mer vaccin till fredagen.

Sedan vaccinet släpptes för allmänheten i torsdags eftermiddag har 5 400 vaccinerat sig.

Runt 500 personer brukar det vara under första timmen.

När LT besökte dem under tisdagens eftermiddag var det lång kö till vaccineringen. Där stod Linda Andersson, 12 år, som skulle ta sin andra spruta.

Några större bekymmer var det inte, hon hade fått lite ont i armen när hon låg på den förra gången. Nu fick hon sticket i andra armen för att förhindra det.

Vaccinet är slut i Bräcke och Kälarne där får patienterna vänta till den 8 december innan det blir vaccinering nästa gång.

Men Anna-Lena Högström, informationsstrateg på landstinget, tror att alla hinner få vaccin innan jul trots förseningar av vaccin.

Mer läsning

Annons