Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktade nekar till knarkaffärer med unga köpare i Östersund

De tre män som nyligen åkte fast för misstänkta knarkaffärer i Östersund har så pass besvärande uppgifter emot sig att de ska sitta häktade.

Annons

Det beslutade tingsrätten i går efter tre häktningsförhandlingar. Bevisen mot männen lades fram bakom stängda dörrar.

Misstankarna handlar om innehav av narkotika i överlåtelsesyfte.

– Som vi ser det nu är det runt 60 gram amfetamin som männen i vart fall misstänks ha hanterat gemensamt.

– Ett köparled finns med personer som inte är minderåriga men de är inte heller gamla och styrkt överlåtelse av amfetamin torde höja straffvärdet för de misstänkta, sa åklagare Stefan Karlsson efteråt.

Han bedömer att polisen har bra på fötterna när det gäller att en mindre mängd narkotika bevisligen överlåtits av männen.

Priset för 6-7 gram amfetamin ligger enligt åklagaren på omkring 2 500 kronor. Polisutredningen fortsätter med nya förhör samt diverse analyser av kontakterna mellan de misstänkta och köpare.

Som LT tidigare skrivit kunde polisen ta en av männen på bar gärning i samband med att en narkotikaaffär gjordes i Lillänge i måndags. Efter den inledande fasen har ärendet i viss mån utvidgats.

Två av männen är 24 år och den tredje 31 år.

Samtliga häktades på sannolika på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott.

Advokat Madeleine Ekström försvarar en av 24-åringarna:

– Han erkänner narkotikabrott i samband med eget bruk och förnekar det övriga brottspåståendet, enligt Madeleine Ekström.

Den andre 24-åringen knyts till narkotikabrott på en adress i Östersundstrakten där han själv är bosatt.

Advokat Staffan Werner försvarar den andre 24-åringen:

– Han förnekar narkotikabrott på sannolika skäl. Det har funnits amfetamin i hans bostad som han lagt dit efter att någon lagt det i hans bil men han har inte haft någon rådighet över amfetaminet, sa Staffan Werner under inledningen av häktningsförhandlingen.

Den andre 24-åringen ska ha tagit in amfetaminet i sin bostad när han upptäckte det i bilen, eftersom han inte tyckte narkotikan skulle vara kvar i fordonet.

Polisen har beslagtagit vågar som tros ha använts vid försäljning och amfetamin. En kniv påträffades i samband med tillslaget mot toaletten i Lillänge. På kniven fanns ett pulver som misstänks vara narkotika. Fler analyser ska göras av den misstänkta narkotikan, enligt åklagare Stefan Karlsson.

Mer läsning

Annons