Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieskola kan få ersättningslokaler vid Busstorget

Östersunds gymnasieskola föreslås flytta in i Länsförsäkringars gamla lokaler vid Busstorget.

Annons

En av Östersunds nyaste friskolor, Östersunds gymnasieskola, kan komma att få flytta in i Länsförsäkringars gamla byggnad nedanför Gamla teatern och mitt emot Busstorget.

Länsförsäkringar har låtit en arkitektfirma kalkylera på en möjlig ombyggnad i fastigheten och förslaget har skickats till miljö- och samhällsnämnden för besked om ändrad detaljplan.

Som LT tidigare har berättat flyttade Östersunds gymnasieskola in i lokalerna, i anslutning till Bingohallen vid Stortorget, hösten 2007.

Problemet var att inget bygglov fanns och nu i höstas beslutade Östersunds kommun att skolan får bedriva sin verksamhet under våren 2009 – sedan måste skolan göra en bygglovsansökan.

Skolan har dock letat efter möjliga ersättningslokaler – ”helst centralt”, som skolans vd, Anders Karlström, sagt till LT.

Och nu verkar det alltså finnas en bra ersättning i Länsförsäkringars utflyttade lokaler som består av två byggnader: en från 1940-talet i norr där det bland annat finns kontor, bostäder och en frisör samt en byggnad från 1960-talet i söder som rymmer kontor och en restaurang.

”Östersunds gymnasieskola planerar en verksamhet lika som den som bedrivs i dag, vilket innebär mellan 180 och 240 elever på gymnasieprogrammen. Många av eleverna kommer med regionala eller lokala bussar vilket gör att denna placering av skolan är idealisk”, skriver arkitektfirman.

Några skisser har redan tagits fram som visar på extra cykelparkeringar, en streetbasketplan vid den södra gården av fastigheten med grupper av sittplatser bland befintliga träd och buskar ”…i soliga och vindskyddade lägen”, som det står i skrivelsen till kommunen.

Mer läsning

Annons