Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieförbundet får kritik – lät inte elev gå klart skolan

Jämtlands gymnasieförbund får kritik från Skolinspektionen eftersom förbundet inte låtit en elev gå färdigt sitt individuella gymnasieprogram.

Annons

En elev som varit inskriven vid ett individuellt gymnasieprogram hos Jämtlands gymnasieförbund fick inför det fjärde och sista året beskedet att han skrivits ut från programmet.

Eftersom eleven har läst en speciell utbildning vid en folkhögskola så anser gymnasieförbundet att det individuella programmet bara borde gälla tills dess eleven på sin 18-årsdag kunde bli inskriven på folkhögskolan.

Pappan till eleven anser att det är fel att förbundet inte vill ta ansvar för alla år som det individuella programmet skulle gälla enligt den ursprungliga planen. Att eleven inte fått gå färdigt sitt individuella gymnasieprogram har inneburit att eleven själv blivit tvungen att betala för kostnader i utbildningen. Skolinspektionens skriver i sitt beslut att en elev som läser ett individuellt gymnasieprogram ska ha rätt att avsluta det enligt den plan som gjorts för eleven.

I det här fallet menar Skolinspektionen att gymnasieförbundet inte kunnat bevisa att just den här elevens utbildning skulle ha avslutats efter tre år. Jämtlands gymnasieförbund får därför kritik för att eleven inte fått fullfölja sin utbildning inom ramen för det individuella programmet.

Mer läsning

Annons