Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Sandberg förlorar sitt arbete på Byggnads

Den jämtländske riksdagsledamoten Gunnar Sandberg förlorar sitt arbete på Byggnads efter en segdragen tvist med arbetsgivaren. Upprinnelsen till bråket var att Sandberg läst privat post som skickats till kollegorna.

Annons

Det var i våras som fackförbundet Byggnads drog igång en stor utredning efter tecken på att Gunnar Sandberg hade läst privat e-post som inte var ämnad för honom. Under utredningen visade det sig att riksdagsledamoten, som då var tjänstledig från sitt arbete inom Byggnads, under många år kunnat läsa brev som skickats till ett antal ledande personer inom fackförbundet.

Gunnar Sandberg själv medgav att han öppnat och läst en del av breven men hävdade att han inte fört informationen vidare. Han sade också att Byggnads i Jämtland känt till att han kunnat läsa posten.

Strax efter avslöjandet var tongångarna hårda. Byggnads ordförande i Jämtlands län, Kalle Sifvertsson, sade att han kände sig kränkt och att Gunnar Sandberg inte kunde jobba kvar inom förbundet. En tid efter avslöjandet valde Byggnads att ge Gunnar Sandberg sparken med motiveringen att han varit illojal mot sin arbetsgivare.

Riksdagsledamoten själv tyckte inte att han hade agerat ohederligt på något sätt och krävde att få ha kvar sitt jobb. Sedan dess har en process pågått men i veckan kom förhandlingarna till en slutpunkt.

– Uppsägningen av mig fortlöper och går ut den 2 februari men vi har kommit överens om ett förlikningsavtal, berättar Gunnar Sandberg.

Några detaljer om hur förlikningen ser ut vill han inte avslöja utan säger att båda parter är överens om att hålla avtalet hemligt.

– Det är skönt att det här nu är avklarat och att man kan dra ett streck över alltihop. Det känns skönt att gå vidare helt enkelt, säger Gunnar Sandberg.

Även Kalle Sifvertsson är lättad över att tvisten äntligen är över.

– Vi har väl alla tyckt att det här varit jobbigt och vi har ju andra och viktigare saker att hålla på med, säger han.

Mer läsning

Annons