Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldgalan - företagarnas egen julafton

/
  • Kärnan blommor fick priset Årets handlare. Men de visste de inte om när LT träffade Anna Järild, Anna Fraser, Kia Stugholm och Katharina Johansson.
  • Ann Klensmeden, Åsbergets getgård, och Karin Örnfjäll, konsult och tidigare platschef på hotell Ava Garden, var med på evenemanget hela dagen och är mycket nöjda.
  • Ullis Vallo, Gunilla Paulsson och Helena Renlund, alla från Fabös. För dem handlar guldgalan mycket om att träffas och skapa nya kontakter.
  • Petter Stordalen, grundare och ägare till hotellkedjan Choice hotels, imponerade på Guldgalans gäster med sina yviga gester och genomarbetade föreläsning som i det närmaste kan kallas show. Foto: Henrik Flygare
  • Lars Bohlin, Färgfabriken.
  • Håkan Blidberg, Biathlon event.
  • Anders Jonsson blev Årets unga företagare. Han gått från att driva en bilverksstad till att driva ett företag som sköter renovering och montage inom vattenkraftsbranschen, både i Norden och andra länder.
  • Foto: Henrik Flygare

En dag och kväll i företagandets tecken, Guldgalan 2008. På kvällen låg parfymdoften tung över parkeringen utanför Folkets hus i Östersund. Feststämningen var på topp.

Annons
- Det har verkligen varit ett jättebra arrangemang med grymma föreläsare, sa Håkan Blidberg, Biathlon Event/ skidskytte-VM, som mottog priset som Årets marknadsförare.
Han och många andra öste beröm över Petter Stordalen, den norske ägaren av Choice hotels, som hade en föreläsning på torsdagseftermiddagen.
- Stordalen är en estet. Han är Norges svar på Ingvar Kamprad.
Också en av projektledarna för Guldgalan imponerades av norrmannen.
- Det var show, inte en föreläsning, säger Marlene Ström.
Petter Stordalen använde hela kroppen, bilder och ljud när han berättade sin historia som företagare. Han lockade till många skratt bland åhörarna.
- Efter sol kommer regn. Jag kommer aldrig att ge upp, sa Petter Stordalen i slutet av sitt fram- förande, där han ägnade en tanke åt verklighetens finanskris.
Galan inleddes på Storsjöteatern med start mitt på dagen. Britt Bohlin, landshövding tog hand om invigningstalet. Festligheterna och prisutdelningen fortsatte sedan på kvällen på Folkets hus.
- Biljetterna har aldrig tagit slut så fort, säger Marlene Ström.
Och det är fler än någonsin tidigare som deltog i middagen på torsdagskvällen. 1 100 personer är nytt rekord, berättar hon.
Guldgalan anordnades för åttonde året i rad.

Mer läsning

Annons