Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grusgropsmördaren i samröre med jämtar

Två jämtar är misstänkta för narkotikabrott. Narkotikaaffärerna har de gjort med den man som misstänks för ett bestialiskt mord, det så kallade grusgropsmordet i Västerbotten.

Annons

I början av veckan inleddes en omfattande mordrättegång i Umeå tingsrätt, det så kallade grusgropsmordet.

Huvudmannen i mord- och narkotikarättegången är, förutom för mordet, också misstänkt för flera narkotikabrott. Och det verkar vara genom narkotikaaffärer, den misstänkte mördaren och jämtarna känner varandra.

Enligt åtalet har den misstänkta mördaren och en av jämtarna under hösten 2006 i en kommun i länet i samråd hanterat och sålt minst 40 ecstasytabletter. En 22-årig länsbo åtalas för att ha köpt tabletterna, dels för eget bruk och dels i överlåtelsesyfte.

Tillsammans med den misstänkta mördaren är en av jämtarna misstänkt för att ha sålt narkotika på en plats i länet. Den misstänkte mördaren uppges också ha bott hos en av de åtalade jämtarna i dennes hem på en ort i länet.

De två länsborna åtalas dessutom för ytterligare narkotikabrott, eget bruk. Den yngre av dem står också åtalad för bilstöld, rattfylleri, olovlig körning och olovligt inneha av kniv.

Flera rättegångsdagar var planerade då såväl mord, narkotikabrott och brott mot griftefriden skulle avhandlas. Förhandlingarna mot jämtarna ställdes in på grund av att de två männen från länet inte dök upp.

Den misstänkte huvudmannen är åtalad för att ha mördat en 31-årig man från Umeå tillsammans med två kumpaner. Av åtalet framgår att mordet var synnerligen rått. Den mördade mannen ska ha misshandlats grovt i en lägenhet. Förutom slag och knivsår har han också fått diskmedel injicerat i sin hals så att han fick så stora skador att han avled. Sedan har huvudmannen och en medhjälpare transporterat kroppen i en soffa. Den döde mannens kropp fördes till ett grustag där kroppen brändes.

Rättegången hålls i säkerhetssalen i polishuset i Umeå.

Mer läsning

Annons