Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grunden läggs för ny hundhall på Dille Gård

/
  • Klart för att gjuta plattan till en ny hundhall i Dille.

Markarbetena har pågått en tid och det är dags att gjuta plattan till det som ska bli en ny hundhall för undervisning och hundsport.

Annons

– Tanken är att det här ska kunna fungera som regionalt och nationellt hundsportcentrum och det blir 1 800 kvadratmeter yta för skolan att utveckla, säger Felix Chougui på naturbruksgymnasiet Dille Gård som bygger hallen.

Många olika typer av aktiviteter med hundar ska kunna inrymmas i hallen som byggs med solceller på halva taket.

– Det är många kennel- och brukshundsklubbar som hyr lokaler runt om i länet och Sverige för utbildningar, tävlingar och träning. Vi har märkt att flera "hundmänniskor" och organisationer behöver en sån här yta så det ser vi som en möjlighet.

– Hallen kommer framförallt att kunna användas för undervisning med hundinriktning på skolan så för dom kommer det att bli en jättebra lokal, enligt Felix Chougui.

Möjligheten att bygga upp en klättervägg inomhus för utbildning i naturturism kan vara ett annat användningsområde framöver.

Hallen kostar omkring 10 miljoner och lika mycket läggs på en skogssatsning där skolan från och med i år inför utbildning med inriktning på skogsmaskinförare.

Hallen är planerad att stå klar den 1 november och ytan på 30x60 meter är tillräcklig för att få plats med en hel bana för agility när de behoven uppstår.

Mer läsning

Annons