Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grov våldsverkare slipper fängelse

18-åring döms till samhällstjänst efter att ha misshandlat tre personer varav en grovt.

Annons

En 18-åring döms till skyddstillsyn och 160 timmars samhällstjänst för grov misshandel, misshandel, skadegörelse, rattfylleri och narkotikabrott. 18-åringen döms för att ha skallat och slagit en annan så att denne fick blånad, blödning och smärtor. Misshandeln inträffade på Prästgatan i centrala Östersund.

Mindre än två veckor senare misshandlade 18-åringen en närstående kvinna genom att trycka sin arm mot hennes hals och käke. Han döms också för olaga hot, då han i samband med misshandeln uttalat att han skulle skada eller döda kvinnan. Dessutom döms 18-åringen då han i kvinnans hem slagit sönder fönsterrutor och husgeråd. Dessutom gav han sig på en bil som stod parkerad utanför bostaden och slog sönder en sidoruta och bröt sönder plasthöljet kring ratten. När dessa händelser inträffade var 18-åringen påverkad av narkotika och döms därför för narkotikabrott.

18-åringen döms också för grov misshandel då han tillsammans med en kamrat slagit en annan man. När denne föll till marken sparkade de honom i ansiktet. Till följd av misshandeln fick offret skelettskador, sår, dubbelseende nedsatt känsla i tänderna och smärtor. Besvären har visat sig vara bestående för offret och tingsrätten konstaterar att även om misshandeln inte var livshotande så var det bara slumpen som gjorde att offret inte fick livshotande skador. Kamraten döms till villkorlig dom för misshandel och ska avtjäna 75 timmars samhällstjänst.

Dessutom döms 18-åringen för rattfylleri då han kört bil på Kyrkgatan i Östersund trots att han hade spår av cannabis i blodet. Han döms även för ringa narkotikabrott då han hade cannabisharts och narkotikaklassade tabletter på sig.

Mer läsning

Annons